3 February 2019

Ο ΚΡΕΟΠΩΛΗΣ






Ο Κρεοπώλης είναι ένα παλιό επάγγελμα  αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έως και σήμερα. Είναι αυτός που αγοράζει από ντόπιους κτηνοτρόφους και έπειτα κόβει, τεμαχίζει και συσκευάζει το κρέας για λιανική πώληση. Το κύριο καθήκον του είναι να κοπεί το κρέας από μεγαλύτερες μερίδες  χονδρικής πώλησης σε μπριζόλες, παϊδάκια, κρέας για ψήσιμο κ.α. Τα βασικά εργαλεία του είναι κοφτερά μαχαίρια, μηχανές για να αλέθει το κρέας ή πριόνια κρέατος. Έπειτα προετοιμάζει το κρέας για πώληση εκτελώντας διάφορες εργασίες, όπως το ζύγισμα και η συσκευασία του και η τοποθέτηση του σε ειδική  βιτρίνα. Είναι αυτός που γνωρίζει σχεδόν τα πάντα σχετικά με το κρέας. Οι άνθρωποι συχνά τον συμβουλεύονται σχετικά με το τι είδος κρέατος πρέπει να αγοράσουν, ειδικά όταν αυτό έχει να κάνει με τα παιδιά, καθώς αυτοί πρέπει να είναι σχολαστικοί σχετικά με την τροφή τους. Ζητούν επίσης συνταγές, καθώς πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν πώς να μαγειρέψουν το κρέας.

             THE BUTCER

The butcher is an old profession but still exists today. He is the person who buys meat from local farmers and then cuts, trims and packages the meat for retail sale. His main duty is to cut meat from larger wholesale portions into steaks, chops, roasts and other cuts. His basic tools are sharp knives, grinders or meat saws. He then prepares meat for sale by performing various tasks, such as weighing, wrapping it and putting it on display. He is the one who Knows almost everything about meat. People often consult him about what kind of meat they should buy, especially when this has to do with children, as they might be fussy about their food. They also ask for recipes, as a lot of them do not Know how to cook meat.



No comments:

Post a Comment